Yeşil Karıncalar Kilis’te çocuklarla buluştu.

Dönüşüm Derneği olarak Mavi Hilal Vakfı ile yürüttüğümüz Yeşile Dönüş projesinin en anlamlı yolculuğu olan çocuklar ile hikayemizden kareler. “Yeşil Karıncalar, Bir Geri Dönüşüm Hikayesi” kitabı çerçevesinde geri dönüşüm üzerine ‘Farkındalık Atölyesi’ gerçekleştirildi.

Geri dönüşüm eğitimi

Farkındalık Atölyesinde çocuklara geri dönüşüm kültürü oluşturma planlanmaktadır. Atık nedir? Çöp neye denir? Atıkları ayrıştırırken dikkat etmemiz gerekenler nelerdir? Atölyenin önemli çıktılarından biri de bu kültürün çocuklar aracılığı ile ebeveynlere ulaşmasıdır.

Hem sosyal hem de ekonomik anlamda dünya genelini ve çevre sağlığını etkileyen atıkların yerinde ayrıştırılmasının önemine değinmek için, Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı, Kilis Toplum Merkezinde ‘’Yeşil Karıncalar Atölyesi’’ etkinliği düzenledi.

Geri dönüşüm, çevre bilinci ve farkındalığı oluşturmayı amaçlayan, Dönüşüm Derneği Kurucusu ve sanat eğitmeni ‘Yeşil Karıncalar’ kitabı yazarı Niyazi SELÇUK ve Sanat Eğitmeni Delal KAZICI, hem büyüklere hem de küçüklere doğal yaşama zarar vermeden yaşanabileceği hakkında ‘’Farkındalık Eğitimi’’ verdiler. Geri dönüşümü ve evsel atıkların yerinde ayrıştırılmasının öneminin çocukların gözünden anlatıldığı ‘’Yeşil Karıncalar’’ kitabı,  Niyazi Selçuk tarafından 250 yararlanıcı çocuğun adı altında imzalanıp takdim edildi.

5 günlük eğitim kapsamında çocuk yararlanıcılar 25 kişilik gruplar halinde önce ‘’Farkındalık Eğitimi’’ daha sonrasında ‘’Atölye Çalışmaları’’ yaptılar.  Atölye çalışmalarında; eski gazete, su, tutkal gibi malzemelerden ağaç kesmeden nasıl kağıt yapılabileceğini çocuklarla uygulamalı yapıldı. Yaptıkları kağıtların üzerine akrilik boyalar ile kendi resimleri çizdiler.

Etkinliğe katılan çocuklar eğitimde öğrendikleri bilgileri aileleri ile paylaştığını ve evde geri dönüşüm kutularını kendileri yaparak doğaya katkı sağlamak ve çevreye örnek olabilmenin sevinci ve mutluluğunu paylaştılar.