Yeşil Kampüs Eğitimleri, Altınbaş Üniversitesi Kampüsü’nde başladı.

Dönüşüm Derneği kurucusu Niyazi Selçuk danışmanlığında sıfır atık, iklim krizi ve sürdürülebilirlik başlıklarında gerçekleştirildi. “Yeşil Kampüs Eğitim Programı” eğitimleri Altınbaş Üniversitesi’nin Bakırköy ve Gayrettepe kampüslerinde yapıldı.

Altınbaş Üniversitesi, Bakırköy ve Gayrettepe yerleşkelerinde,  @greencampusaltinbas Kulübü üyeleriyle organize ettiği  ile Yeşil Kampüs eğitimleri iki ayrı kampüste düzenlendi. Sıfır atığın temel prensipleri üzerinden başlık başlık işlenen atölye eğitimlerinde bireysel olarak yaşam ve tüketim biçimimizin doğaya etkisi ve atıklarımızı sıfırlamanın yolları üzerine detaylı bir eğitim gerçekleştirildi. Atık oluşumuna sebep olan davranışları ve o atıkların doğaya görünmeyen etkilerini karbon ve su ayak izi ölçeğinde irdeledik. Atıkların özniteliklerini kaybetmeden nasıl ayrıştırılması gerektiğine dair etkinliği ise Yeşil Karıncalar / Bir Sıfır Atık Oyunu eğitim kiti oyunlarıyla öğrendik.

Yeşil Kampüs ayrıştırma setleriyle de gerçek atıklarla ayrıştırma pratikleri üzerine tematik oyunlaştırılmış etkinlikler gerçekleştirildi. Hem öğrenerek hem de eğlenerek gezegenimize verdiğimiz zararları azaltmanın ve sıfıra indirmenin yolu “Dönüşüm Derneği Yeşil Kampüs” eğitimlerinde irdeleniyor.

Altınbaş Üniversitesi, kendi faaliyetlerini gerçekleştirirken çevresel, sosyal ve ekonomik açıdan ortaya çıkan olumsuz etkileri en aza indirmek için çalışıyor. Diğer yandan paydaşlarına yaşanabilir bir yeşil kampüs sunan ve topluma sürdürülebilirlik konusunda öncülük eden sürdürülebilir bir üniversite olma yolunda ilk adımını atıyor.

Yeşil kampüs yaklaşımı ile bölgesel çevre sorunlarına çözüm getirme, iklim değişikliği etkilerinin azaltılması, atık yönetimi, karbon ve su ayak izinin azaltılması ile ekolojik farkındalık yaratarak sürdürülebilir kampüs oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.