Çöp Şenliği

YEŞİLE DÖNÜYORUZ ATÖLYELERİ  İSTANBUL’UN İLK ÇÖP ŞENLİĞİ’NDE!

Türkiye’nin ilk Çöp Şenliği 23 Mayıs’ta Beykoz Sultaniye Park’ında düzenlendi.

Atık ve ayrı toplama tanımları üzerinden yeni bir tür olan elektronik atık kavramının eğlenceli atölye çalışmaları ile tanıtılması için  Dönüşüm Derneği, Beykoz Eğitime Destek Derneği,Çöpüne Sahip Çık Vakfı, Yöntem ve Omurilik Felçliler Derneği Elday‘ın katkıları ile bir araya geldi.

23 Mayıs 2015’te Sultaniye Parkı’nda 5-14 yaş arası çocuklarla yapılan  Çöp Şenliği’nde Dönüşüm Derneği olarak Ambalaj Atıklarından Enstüruman Tasarımı Atölyesi ve Kağıt Hamurundan Heykel Tasarımı Atölyesini yaptık. Çocukların eğlenerek öğrendiği bu atölyelerde başka bir tüketim şeklinin mümkün olduğunu anlattığımız çocuklarımıza, tekrar kullanımla ve daha az çöp üreterek doğanın ve doğal kaynakların korunmasına dair nasıl katkıda bulunabileceğini konuştuk.