Tarımsal isyan: Şehirdeki ağaçlara meyve veren dallar aşılıyorlar ve çok güzel bir amaçları var

 

San Francisco sokaklarında bir grup “tarım gerillası” 2011 yılından beri illegal olarak ilginç bir eylem yürütüyorlar. “Guerrilla Grafters” (Aşılayıcı Gerillalar) adlı grup şehirdeki ağaçlara meyve veren ağaçlardan aldıkları dalları aşılıyorlar. Gayeleri çevrenin sürdürülebilirliğini arttırmak ve ağaçları orijinal amaçlarına geri döndürebilmek. Aşılayıcı Gerillalar şehirli insana taze, sağlıklı ve elbette parasız meyveler sunmak istiyorlar.

tarim gerillalari Guerrilla Grafters 2

Teknik olarak tarım gerillalarının yaptığı bu basit ve iyi niyetli hareket yasalara aykırı. Birçok şehirde planlamacılar dikilen ağaçların meyve vermediğinden emin olmaya çalışıyorlar. Çünkü toplanmadan dökülen meyvelerin birikerek türlü türlü haşaratı çekmesi söz konusu. Halbuki bu gerillalar meyveyi “böcek çeker” diye görmüyorlar. Sokaktan gelip geçen herkese bedava, taze, sağlıklı bir yiyecek sunmayı istiyorlar. Yani kısaca “herkes için meyve” diyorlar. Üstelik aşılama operasyonu da hayli basit. Grup bugüne kadar onlarca ağacı bu şekilde meyve verir hale getirmiş.

Grubun yaptığı işi daha ayrıntılı incelemek isterseniz buradan buyrunuz.

tarim gerillalari Guerrilla Grafters 3tarim gerillalari Guerrilla Grafters 10tarim gerillalari Guerrilla Grafters 4A flowering apple tree in Oakland, Calif. with two successful grafts from an apple tree which bears fruit.tarim gerillalari Guerrilla Grafters 1tarim gerillalari Guerrilla Grafters 6tarim gerillalari Guerrilla Grafters 7tarim gerillalari Guerrilla Grafters 9

h/t: odditycentral