Kadıköy’ün şairlerine saygı duruşu

Ülkenin dört bir yanından gelen iç karartıcı haberlere rağmen gün geçmiyor ki gönüllerimizi fetheden Kadıköy Belediyesi güzel bir haberle gündeme gelmesin. Belediye, “Yaşayan Sokaklar Projesi” kapsamında Kadıköy’ün en sevilen şairlerindenCemal Süreya’nın şiirlerini sokağa taşıdı.

Kadıköy Belediyesi Cemal Süreyya Şiiri 4Bir zamanlar Kadıköy’de yaşamış sanatçıların sokaklarının bilinirliğini artırmak amacıyla Kadıköy Belediyesi’nin başlattığı proje, önümüzdeki günlerde Fazıl Hüsnü Dağlarca ve Özdemir Asaf’ın yaşadığı evlerin önündeki kaldırımlara bu şairlerin sevilen şiirlerinin yazılmasıyla devam edecek.

Kadıköy Belediyesi Cemal Süreyya ŞiiriAyrıca, Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği, Süreya’nın ölüm yıl dönümü olan 9 Ocak Cumartesi günü, saat 20.00’de Barış Manço Kültür Merkezi’nde bir anma düzenleyecek. Biz de bu vesileyle edebiyatımızın değerli isimlerinden Cemal Süreya’yı anmış olalım, onun da dediği gibi umulmadık bir gün olabilir bugün.