“Anadolu Kavağı’nda Sıfır Bütçe ile Sıfır Atık”

[:tr]Anadolu Kavağı’nda Sıfır Bütçe ile Sıfır Atık’ sloganıyla başlayan ‘Yeşile Dönüş’ projesiyle çocuklar her hafta farklı bir sanat disipliniyle atıkları ayrıştırmayı öğreniyor.
Anadolu Kavağı’nda yaşayan çocuklar, Dönüşüm Derneği tarafından hazırlanan TEGV Beykoz Öğrenim Birimi’nin desteğiyle ‘Yeşile Dönüş’ projesi aracılığıyla geri dönüşümü öğrenen çocuklar ebeveynlerine geri dönüşümü öğreterek, geleceğine sahip çıkıyor.
Dört hafta önce Mesadet Taylan İlkokulu’nda ‘Anadolu Kavağı’nda Sıfır Bütçe ile Sıfır Atık’ sloganıyla başlayan atölyeler devam ederken proje kapsamında her hafta geri dönüştürülebilir atıklarla çalışan sanatçıların ziyareti ile zenginleşerek çocuklarla sanatçıların beraber eserler üretmesine olanak sağlıyor.

13007315_574777786031583_4057942414491016180_n
Yeşile Dönüş projesinin  Atıklardan Tasarım Atölyesi’nin bu haftaki konuğu İskender Giray.

13001205_574777706031591_5970858164965346782_n
Bu çocuklarla Atıklardan Tasarım Atölyesi’nde atıklardan ışık oyunu ile bir heykel oluşturdular. Atıkları üst üste yerleştirip tek tek yapıştırarak oluşturdukları heykele tek açıdan ışık yansıtarak duvara bir gölge oluşturdular.

943736_574780602697968_4716248568788189665_n
Gölge oyunu seklinde yapılan heykelde çocuklarımız çok eğlendiler.
İskender Giray’a Anadolu Kavaği’nda Sıfir Atık” projesine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Dönüşüm Derneği[:en]Anadolu Kavağında Sıfır Bütçe ile Sıfır Atık’ sloganıyla başlayan ‘Yeşile Dönüş’ projesiyle çocuklar her hafta farklı bir sanat disipliniyle atıkları ayrıştırmayı öğreniyor.

Anadolu Kavağında yaşayan çocuklar, Dönüşüm Derneği tarafından hazırlanan TEGV Beykoz Öğrenim Birimi’nin destegiyle ‘Yeşile Dönüş’ projesi aracılığıyla geri dönüşümü öğrenen cocuklar ebeveynlerine geri dönüşümü öğreterek, geleceğine sahip çıkıyor.

Bu haftaki Yeşile Dönüş Projesi’nin bu haftaki Atıklardan Tasarım Atölyesi’nin konuğu Iskender Giray.
Bugun cocuklarla Atıklardan Tasarım Atölyesi’nde atıklardan ışık oyunu ile bir heykel oluşturdular. Atıkları üst üste yerleştirip tek tek yapıştırarak oluşturdukları heykele tek açıdan ışık yansıtarak duvara bir gölge oluşturdular.

Gölge oyunu şeklinde yapılan heykelde çocuklarımız çok eğlendiler.
Iskender Giray’a Anadolu Kavağında Sıfır Atik” projesine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Yeşile Dönüş projesi “ Sıfır Bütçe ile Sıfır Atık” sloganıyla Anadolu Kavağı’nda….
[:]