“Anadolu Kavağı’nda Sıfır Bütçe ile Sıfır Atık” Yeşile Dönüş Projesi

Anadolu Kavağı’nda Sıfır Bütçe ile Sıfır Atık’ sloganıyla başlayan ‘Yeşile Dönüş’ projesiyle çocuklar her hafta farklı bir sanat disipliniyle atıkları ayrıştırmayı öğreniyor.
Anadolu Kavağı’nda yaşayan çocuklar, Dönüşüm Derneği tarafından hazırlanan TEGV Beykoz Öğrenim Birimi’nin desteğiyle ‘Yeşile Dönüş’ projesi aracılığıyla geri dönüşümü öğrenen çocuklar ebeveynlerine geri dönüşümü öğreterek, geleceğine sahip çıkıyor. Dört hafta önce Mesadet Taylan İlkokulu’nda ‘Anadolu Kavağı’nda Sıfır Bütçe ile Sıfır Atık’ sloganıyla başlayan atölyeler devam ederken proje kapsamında her hafta geri dönüştürülebilir atıklarla çalışan sanatçıların ziyareti ile zenginleşerek çocuklarla sanatçıların beraber eserler üretmesine olanak sağlıyor.

Yeşile Dönüş projesinin  Atıklardan Tasarım Atolyesi’nin bu haftaki konuğu İskender Giray.

Bu çocuklarla Atıklardan Tasarım Atölyesi’nde atıklardan ışık oyunu ile bir heykel oluşturdular. Atıkları üst üste yerleştirip tek tek yapıştırarak oluşturdukları heykele tek açıdan ışık yansıtarak duvara bir gölge oluşturdular.

Gölge oyunu seklinde yapılan heykelde çocuklarımız çok eğlendiler.
İskender Giray’a Anadolu Kavaği’nda Sıfir Atık” projesine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Dönüşüm Derneği