Dönüşüm Derneği REW İstanbul’da

Dönüşüm Derneği olarak 11 – 13 Haziran’da REW İstanbul’daydık.

TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Avrasya’nın lider Çevre Teknolojileri buluşmasına, bilet yerine “çöp” ile girilecek…

İFO Fuarcılık tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Uluslararası Fuarı REW İstanbul, “Katı Atık, Atık Su, Atık Gaz ve Yeşil Enerji” alanlarında 2015’in en yeni ürün, teknoloji ve uygulamalarına ev sahipliği yapacak. Yurt içi ve yurt dışından 12 bin profesyonelin ziyaret etmesi öngörülen REW İstanbul’da, ilki geçen yıl gerçekleştirilen “Atık Bilet” uygulaması bu sene de tekrar ediliyor. “Kaynağında ayrıştırma yoluyla sıfır atık” hedefine dikkat çekmeyi amaçlayan uygulama ile, ziyaretçilerin yanlarında getirecekleri cam, plastik veya kağıt atıklar, fuara giriş bileti yerine geçecek. Organizasyona, 27 ülkeden 300’e yakın firmanın katılımı bekleniyor.

Sürdürülebilir çevrenin geleceğini bugünden şekillendiren teknolojiler, 11. kez REW İstanbul 2015’te sergileniyor. İFO Fuarcılık tarafından ilki 2005 yılında gerçekleştirilen organizasyon, alanında Avrasya’nın en önemli çevre buluşması olarak kabul ediliyor. Milyarlarca dolarlık büyük bir pazara hitap eden REW İstanbul, yalnızca ticari bir etkinlik olmanın da ötesinde, yıllardır süregelen eş zamanlı konferans ve programlarıyla da sektörün gündemlerine yön verecek.

REW İstanbul 2015, yeni yasal düzenlemelerle hareketlenen çevre teknolojileri pazarında yılın en önemli buluşması olacak

“Ulusal Geri Dönüşüm Strateji ve Eylem Planı, yeni Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği ve yeni Atık Yönetimi Yönetmeliği ile birlikte, Türkiye’de çevre teknolojileri sektörü çok daha hareketli bir pazar halini alacak” diyen İFO Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, çevre yatırımları konusunda yasal yükümlülük sahibi tüm muhatapların, ihtiyaç duydukları bilgiye ve yeni teknolojilere, 11-12-13 Haziran tarihlerindeki REW İstanbul’da ulaşabileceğini söyledi. Aytemur, “Bu yıl 11.’si düzenlenen fuar; üretimlerinden ötürü çevre yatırımı yapmakla yükümlü KOBİ’ler, ağır sanayi kuruluşları, atıkların yönetimi konusunda sorumluluğu bulunan belediyeler, Organize Sanayi Bölgesi yönetimleri, çevre teknolojileri konusunda makine ve ekipman ürüten firmalar ile bu alanda iş kurmayı planlayan yatırımcılar için yılın en önemli buluşması olacak” dedi.

REW İstanbul 2015 hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, organizasyonun resmi web sitesi www.rewistanbul.com adresini ziyaret edebilirler.