Bez çantanız için 5 öneri: Hem plastik poşetlere veda edin, hem de sivil topluma destek verin

Bez Çanta

Plastik poşet kanunu artık uygulamada ve marketlerden alışveriş yaparken plastik poşet almak isteyenler 25 kuruş ücretini ödemek zorunda.

Tabii ki, güzelim Türkiye’de bazı komik durumlar da yaşanmıyor değil. Özellikle Adana’da bir vatandaşın market önünde plastik poşetleri 10 kuruşa satması sanırım son dönemlerin en garip olaylarından biriydi

Durum böyle olsa da, artık bez torbaların hayata geri dönme zamanı geldi. Daha önceden bu adımları atanlar için evlerde bez poşetler hali hazırda bulunurken, bazı kişiler için bez poşetleri nerede bulacakları hala kafa karıştırıyor.

Her ne kadar bez torbaların satışı çoğu yerde başlamış olsa da, eğer bez poşet arayışınız devam ediyorsa, bu sivil toplum kuruluşundan bez poşetinizi temin ederek, hem plastik poşetlere elveda diyebilirsiniz, hem de sivil toplum kuruluşlarına yer verebilirsiniz.

Lösev

Lözev

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, 1998 yılından itibaren lösemili çocuklara yardımda bulunuyor. Toplum desteğini bağışlar ile beraber online dükkanından yapılan satışlar ile de çalışmalarına kaynak sağlıyor.

Lösev’in dükkanında aynı zamanda bez çantalar da bulunmakta. Siz de buraya tıklayarak online dükkandaki bez çantaları görebilirsiniz.

WWF- Türkiye Panda Dükkan

WWF

WWF-Türkiye’nin resmi alışveriş sitesi olan Panda Dükkan’dan bez çanta alarak hem Türkiye’de hem de dünyada yaban hayatın koruma altına alınma çalışmalarına destek verebilirsiniz.

Bunun için isterseniz buraya tıklayarak Panda Dükkan’ın resmi sitesini ziyaret edebilir ya da buraya tıklayarak Good4Trust üzerinden alışveriş yapabilirsiniz.

MTGreen Works

MTGreen

Bez çanta denilince akla gelen çevre dostu şirketlerden biri de MTGreen Works. Neredeyse üretiminin %90’ını bu ürünlere arayan şirket aynı zamanda plastik poşet kullanımı azaltmak ve geri dönüşüme destek vermek için Yeşil Kumbara adlı bir proje de başlattı.

Siz de MTGreen Works’ün bez çantalarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Good4Trust

good4Trust

Good4Trust demişken, sosyal ve ekolojik açıdan sorumlu ve güvenilir üreticileri bir araya getiren bu platformda birbirinden güzel bez çantalar bulmak mümkün, bu bez torba ve poşetleri görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Ama isterseniz buraya tıklayıp, Good4Trust’ın kendi hazırladığı bez çantasını da alarak bu güzel platforma destek verebilirsiniz.

Çekül

çekül

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı da online dükkanında bez poşet satan sivil toplum kuruluşlarından biri.

Özellikle Anadolu tuğla motifli bu çanta dikkat çekiyor. Bu bez çantayı almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: www.cevrecigeek.com/bez-cantalar-icin-5-alternatif-hem-plastik-posetlere-veda-edin-hem-de-sivil-topluma-destek-verin/

Dönüşüm Derneği güncel haber içeriklerini Çevrecigeek sayfasından almaktadır.