‘Yeşil Karıncalar Okulu’ projesi Kartal Belediyesi Atalar Kreşi’nde başladı.

Dönüşüm Derneği tarafından Atalar Merkez Kreş’inde ‘Yeşil Karıncalar Okulu’ eğitim projesi başladı.  Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve Danimarka Kültür Enstitüsü ortaklığıyla Atalar Merkez Kreşinde uygulandı. Doğa döngüsü ve ekolojik değerlerin insan kaynaklı etkilerini azaltmaya yönelik sürdürülebilir çözümler, kreşli çocuklar ile paylaşıldı.

Yeşil Karıncalar Okulu 1

Farkındalık  Atölyesi / Yeşil Karıncalar Okulu

Etkinlik süresince Dönüşüm Derneği kurucusu ve Yeşil Karıncalar kitabının yazarı Niyazi Selçuk, miniklere geri dönüşümün ne olduğunu, evsel ambalaj atıklarının yerinde ayrıştırılmasının çevremiz için önemini hikâye kitabı Yeşil Karıncalar’ın başkahramanları; Deniz ve Yeşil Karıncalar üzerinden anlattı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) 2030 sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda yürütülen proje, gelecek nesillere dünyaya ve kaynaklarına karşı saygılı bir yaşam kurmalarını öğretme hedefi güdüyor.

yeşil karıncalar okulu

Sıfır Atık Oyun Atölyesi / Yeşil Karıncalar Okulu

Toplamda dört hafta süren program kapsamında Atalar Merkez Kreş’te eğitim gören toplam 61 öğrenci ve bu öğrenciler vasıtasıyla 122 ebeveyn de verilen eğitimden yararlanma fırsatı buldu.

Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde öğrenim gören miniklere; evsel atıkların doğa ve canlılar için oluşturdukları risk ve sorunlar, geri dönüşüm uygulamalarının doğaya ve canlılara katkıları, yerinde ayrıştırma gibi farkındalık, davranış, beceri ve alışkanlıkların kazandırılması amaçlanıyor. Dört hafta boyunca çalışmalarda; farkındalık atölyesi, geri dönüşüm atölyesi, sanat atölyesi ve ileri dönüşüm atölyeleri minik öğrencilerle buluştu.

Resim Atölyesi / Yeşil Karıncalar Okulu

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Dönüşüm Derneği ve Danimarka Kültür Enstitüsü ortaklığıyla sürdürülen projede sadece öğrenciler değil, kreş eğitmenleri ve kreş personelinin yanı sıra; ebeveynler de çocukları aracılığı ile iklim değişikliği, çevre eğitimi ve dünyanın nasıl korunabileceği konusunda bilgilendiriliyor.

Diğer yazılar için…

YEŞİL KARINCALAR OKULU

Bugüne kadar hep büyükler çocuklara öğretti… Şimdi çocuklara kulak verme zamanı..

Add Comment