Yeşil Karıncalar Okulları

Sizlerde Yeşil Karıncalar Okulları ailesine katılmak ister misiniz?

Dönüşüm Derneği olarak 2014 yılında başladığımız “Yeşile Dönüş” projesini yaygınlaştırarak büyütmeye devam ediyoruz. Evsel atıkların yerinde ayrıştırılmasının sanat eğitimi ile çocuklara öğretilmesi üzere yürüttüğü “Yeşile Dönüş” projesinin rehber kitap olarak Niyazi Selçuk tarafından kaleme alınan “Yeşil Karıncalar” kitabı 2019 Nisan ayında satışa çıktı. 2000 adet basılan kitaptan elde edilecek gelirle 5000 adet kitap devlet okullarındaki çocuklara ücretsiz dağıtılmak üzere basılacaktır. Bir sosyal döngü projesi olarak geliştirilen kitap projesinde devlet okullarındaki çocuklar ücretsiz kitaplarını elektronik atıklarını getirerek alacaktır. Toplanan elektronik atıkların geliriyle de kitap dağıtımının yapıldığı bölgedeki sokakta yaşayan kedi köpekler mama alınacaktır. Bu kedi köpek mamalarının dağıtım organizasyonu da hayvan sevgisi aşılamak üzere öğretmenler tarafından çocuklarla yapılacaktır. Sizler de kurumsal olarak projemize destek vermek isterseniz yazarımızın kitaplarından alarak okulunuzda yazarımızla imza günü organize edebilirsiniz. Yazar tarafından çocuklara geri dönüşüm “Farkındalık Atölyesi” düzenlenmektedir. Ayrıca Dönüşüm Derneği gönüllüleri tarafından da “Kağıt Yapımı Atölyesi”  yapılmaktadır. Yeşil Karıncalar Okulları’na katılarak hem bir sosyal projeyi destekleyecek hem de kurumunuzdaki çocukların yerinde ayrıştırma kültürü en doğru şekilde öğrenerek ailelerini taşımasını sağlayacaksınız. Kurumsal olarak geri dönüşüm halkasının büyüyerek genişlemesine katkıda bulunarak, sıfır atık eğitiminin yaygınlaşmasında öncü kurumlar listesinde yer alacaksınız.

Yeşil Karıncalar Okulları projesi dahil olduğunuzda çocuklarımız ne kazanacak?

Proje ile öğrencilerimize kazandırmak istediğimiz bilgi, tutum ve beceriler şunlardır:

* Evsel atıkların doğa ve canlılar için oluşturdukları risk ve sorunlarla ilgili farkındalık kazandırmak

* Geri dönüşüm uygulamalarının doğaya ve canlılara katkıları ile ilgili farkındalık kazandırmak

* Geri dönüşüm yerinde ayrıştırma için gerekli olan davranış, beceri ve alışkanlıkları kazandırmak

* Atıkların öz-niteliğini koruyarak nasıl ayrıştırılması gerektiği beceriyi kazandırmak

* Yetişkinlere geri dönüşümü nasıl öğreteceklerinin alt yapısını oluşturarak toplumsal bir geri dönüşüm haraketi başlatmak

Proje nasıl uygulanacak?

Proje kapsamında yapılacak uygulamalar şunlardır:

*Geri dönüşüm ile ilgili eğitim videolarıyla uygulamalı farkındalık atölyesi

* Yeşil Karıncalar adlı kitabın içeriğine dair geri dönüşümle ilgili mesajlar çocuklarla paylaşılarak farkındalık sağlanması

* Dönüşüm Derneği’nin gönüllüleri tarafından okul bünyesinde el yapımı kağıt üzerine bir workshop düzenlemesi

Eğitim içeriği hakkında bilgi almak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Yeşil Karıncalar Okulları