Beykoz Pilot Uygulama

[:tr]IMG_8114Dönüşüm Derneği olarak TEGV Beykoz Öğrenim Biriminin mekan desteği ile düzenlediğimiz “Yeşile Dönüyoruz” projesinin pilot uygulamasını 2014’ün Aralık ayında gerçekleştirdik.

Çevre Kulübü etkinlikleri çerçevesinde Saadettin Gökçepınar İlkokulu 3/B sınıfıyla 5 hafta süren geri dönüşüm projemizi tamamladık.
“Yeşil Karıncalar Kulubü” üyesi çocuklarımızla sekiz farklı atölye çalışması gerçekleştirdik. Bu kapsamda çocuklar kendi ürettikleri kağıtlar, kağıt hamurları ve geri dönüştürülebilir atıklarla resim ve heykel çalışmaları yaptılar. Ayrıca bir de stop-motion animasyon (çizgi film) oluşturdular. Projeye katılan çocuklarımızın velileri de poşet kullanımını azaltmak üzere bez çanta tasarım atölyesinde bez çantalar ürettiler. Etkinliğimizde tüm bu çalışmaların ürünleri ve velilerin tasarladıkları bez çantalar “Yeşile Dönüyoruz” başlığı altında Saadettin Gökçepınar İlköğretim Okulu’nda sergilendi.

IMG_8356IMG_8347 IMG_8172 IMG_8138

[:en]

As Dönüşüm Derneği, we initiated pilot scheme of “We Are Returnin to Green” in December 2014 with the support of TEGV Beykoz Education Unit providing the venue for the activity. We completed eight week recycling project with Saadettin Gökçepınar Elementary School 3/B class within the frame of Environmental Club activities. We carried out eight different workshops with the children members of “Green Ants Club”. In this activity, children worked to create paintings and sculptures with papers, paper pulp and recyclable waste which they produced themselves. Besides they created a stop-motion animation. Parents of children also worked on making cloth bags at the Cloth Bag Design Workshop to reduce plastic bag usage. All the products, and parent’s cloth bag designs created in this activity were exhibited at Saadettin Gökçepınar Elementary School with the title of “We Are Returning to Green”