Beykoz Pilot Uygulama

FacebookTwitterGoogle+Share

IMG_8114Dönüşüm Derneği olarak TEGV Beykoz Öğrenim Biriminin mekan desteği ile düzenlediğimiz “Yeşile Dönüyoruz” projesinin pilot uygulamasını 2014’ün Aralık ayında gerçekleştirdik.

Çevre Kulübü etkinlikleri çerçevesinde Saadettin Gökçepınar İlkokulu 3/B sınıfıyla 5 hafta süren geri dönüşüm projemizi tamamladık.
“Yeşil Karıncalar Kulubü” üyesi çocuklarımızla sekiz farklı atölye çalışması gerçekleştirdik. Bu kapsamda çocuklar kendi ürettikleri kağıtlar, kağıt hamurları ve geri dönüştürülebilir atıklarla resim ve heykel çalışmaları yaptılar. Ayrıca bir de stop-motion animasyon (çizgi film) oluşturdular. Projeye katılan çocuklarımızın velileri de poşet kullanımını azaltmak üzere bez çanta tasarım atölyesinde bez çantalar ürettiler. Etkinliğimizde tüm bu çalışmaların ürünleri ve velilerin tasarladıkları bez çantalar “Yeşile Dönüyoruz” başlığı altında Saadettin Gökçepınar İlköğretim Okulu’nda sergilendi.

IMG_8612 IMG_8356IMG_8347 IMG_8172 IMG_8138