Beşiktaş JK Müzesi’nde “aile boyu” etkinlikler başlıyor

Türkiye’nin ilk spor kulübü müzesi olma unvanını taşıyan Beşiktaş JK Müzesi, farklı etkinlikler ve atölye programları ile ziyaretçilerine ailecek keyifli vakit geçirme fırsatı sunuyor. Beşiktaş JK Müzesi’nin eğlenceli atölye programları kapsamında bir yandan çocuklara spor ve sanat yoluyla öğrenme ve kendilerini sanat yoluyla ifade etme imkanı sunulurken diğer yandan da çocukların çevreye duyarlı yaşam pratikleri edinmeleri hedefleniyor.

Yeşil Sahalardan Yeşil Enerjiye Dönüş Atölyesi


Türkiye’nin ilk “akıllı” stadı Beşiktaş Vodafone Park; yağmur suyu biriktirme alanları, güneş enerjisi panelleri, enerji tasarruflu aydınlatma sistemleri ile yeşil enerjiyi destekliyor. Buradan hareketle Beşiktaş JK Müzesi Dönüşüm Derneği işbiriliği ile “Yeşil Sahalardan Yeşil Enerjiye Dönüş” adlı atölyeyi gerçekleştirilecek. Atölye ile katı atıkların öz niteliklerini kaybetmeden yerinde ayrıştırılması ve çocuklarda bunun bir alışkanlık haline gelmesi amaçlıyor. Çocuklar yoluyla geri dönüşüm ve çevre bilinci konusunda ailelere ulaşma hedefiyle yola çıkılan proje, Beşiktaş Belediyesi sınırları içindeki ilkokullarla işbirliği içinde yürütülüyor.

“Yaşayarak öğrenme” esasına dayalı olarak hazırlanan atölyede çocuklar, kendilerini sanat yoluyla ifade etme fırsatı bularak yaratıcılıklarını geliştirirken, evde aileleriyle de uygulayabilecekleri pratik geri dönüşüm becerileri kazanıyor. Atölyeye katılan çocuklar ayrıca, kağıt yapımından atıklardan heykel tasarlamaya, baskı resme kadar farklı tekniklerle evlerinde ya da okullarında uygulayabilecekleri basit geri dönüşüm çözümlerini de öğrenme fırsatı da buluyor.

 

90 Dakikada Fair Play Atölyesi

Beşiktaş JK Müzesi ve Dönüşüm Derneği işbiriliği gerçekleşecek bir diğer atölye ise 90 Dakikada Fairplay Atölyesi. Beşiktaş JK Spor Klübü’nün değerlerinden yola çıkılarak oluşturulan atölye; yetişmekte olan genç nesle centilmenliği, fairplay değerlerini öğretmeyi ve yaşamlarının bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor. Çocuklardaki rekabet duygusunu spor yaparken eğlenmeyi, eğlenirken de birbirlerini korumayı öğretmeye dönüştürmek üzerine tasarlanan atölyeye çocuklar ve ebeveynleri bir arada katılıyor. Atölye programı kapsamında çocuklara ve ebeveynlerine dünyadaki fair play örneklerinden yola çıkarak drama atölyeleriyle plastik sanatların farklı alanlarında kendilerini ifade etmeleri sağlanıyor.    Rezervasyon, bilgi ve iletişim için:

muzeegitim@bjk.com.tr

212 9481903/5003

[:]