Plastik Şişeleri Adaya Dönüştürdü

plastik siselerden yuzen ada 1

Richart Sowa hayatının son 8 yılını yüzen bir ekolojik cennet yaratarak geçirdi. 150 bin plastik şişe kullanarak üzerine inşa ettiği bu kendi kendine yetebilen yaşam alanı şimdi kendisine ve iki sene önce Facebook’ta tanıştığı eski model Jodi Bowlin‘e müthiş doğanın orta yerinde ve mavi suların üzerinde olma imkanı sunuyor.

Kendi yüzen adamda yaşamak son yirmi yıldır düşlediğim bir şeydi.” diyen Richart’ın adası içi hava dolu plastik şişelerden, tahta paletlerden ve kumdan meydana geliyor. İki katlı evde 2 banyo, bir jakuzi, 3 duş, bir mutfak ve kablosuz internet bağlantısı bulunuyor. Adanın etrafında palmiye ağaçları, mangrovlar, meyve ağaçları, yenilir başka bitkiler, otlar yer alıyor.

plastik siselerden yuzen ada 3

30 metrelik bir kordonla kıyıya bağlı durumdaki ada; bu kordon yardımıyla elektriğini, suyunu ve internetini elde ediyor.

plastik siselerden yuzen ada 52

Kendi kendine yetebilen bir ada olması benim için önemli. Vejetaryenim ve adada yenilebilir birçok sebze yetiştiriyorum. Ancak çeşitli başka yiyeceklere ulaşmak için bisikletime atlayıp yakındaki ufak marketlere gitmem gerekiyor.” diyen Richart “Yine plastik şişelerden yaptığım, kıyıdan adaya 8 kişiyi aynı anda taşıyabilen bir salım da var.” diye ekliyor.

plastik siselerden yuzen ada 7

Müzik yaparak ve bazı başka sanatsal çalışmalarını satarak; bazen de adasını ziyaret etmeye gelenlerden elde ettiği ufak bağışlarla geçinen Richart ve karısı Jodi hayatlarından oldukça memnun görünüyor.

Kaynak: Nolm.us