Ekşifest 2015

11377372_450959345080095_1744335188473345669_n

YEŞİLE DÖNÜYORUZ ATÖLYELERİ EKŞİFEST’TE!

Yeşile Dönüyoruz Atölyeleri’yle yer aldığımız EkşiFest2015’te hem çocuklarla hem de yetişkinlerle ileri dönüşüm uzerine atölye çalışmaları yaptık. 

Atıklardan Enstrüman Tasarımı Atölyesi 
   Çocukların hayatında geri dönüşümün görünürlüğünü arttırmak ve festivalde eğlenebilecekleri bir entruman yaptıkları atölye çalışmasıdır. Festival alanındaki ambalaj atıklarını değerlendirerek enstruman yaptığımız bu atölyede çocuklar ürettikleri eserlerle festivale ritim tuttular.
Kağıt Yapımı Atölyesi 
   Festival alanındaki kağıt atıkları değerlendirmek üzere yaptığımız bu atölye çalışmasında kağıtları yeniden hamur haline getirip bir geri dönüşüm hikayesini festival katılımcıları ile baştan sona yaşatarak deneyimledik.Atölye çalışmasının sonunda katılımcılar kendi el yapımı kağıtlarını etti.
    Geri dönüşümün hayatımızdaki önemini ve görünürlülüğünü artırmak için yaptığımız atölyelerimizde yaş aralığı olmadan tüm festival katılımcıları ile çalışmalar ürettik.
    Ekşi Fest’15 aynı zamanda, Tomurcuk Vakfı, Uluslararası Af Örgütü, Mor Çatı, Yedikule Hayvan Barınağı, Vamos Bien gibi farklı görüşten birçok Sivil Toplum Kuruluşu’nun koşulsuz yer bulabildiği ve katılımcıların görüşlerini dile getirip, eğlenceyle fikirlerini özdeşleştirebildiği en özgür festivallerden biri olma özelliği taşıyor.