Çevreci Geek editörü Görkem Gömeç, güncel haber bölümümüzde artık bizlerle…

Çevreci Geek Kurucusu Görkem Gömeç

Çevreci Geek web sayfasının kurucusu ve  editörü Görkem Gömeç bundan böyle güncel haber bölümümüzde çevre, iklim değişikliği ve ekoloji konulu haberleri ile bizlerle birlikte olacak. Bugüne kadar bir çok çevre platformunda görev almış olan Gömeç, çevre ve ekoloji konusunda ortak kaygılarla kaleme aldığı yazıları ile Dönüşüm Derneği web sayfasına katkıda bulunacaktır.  Derneğimize katkılarından dolayı Gömeç’e teşekkür ederiz.

Görkem Gömeç Kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi ve SUNY Binghamton’da Küresel ve Uluslararası İlişkilerden lisansı sırasında iklim değişikliği konusu ile ilgilenmeye başladı.2010 yılında bu bölümden mezun olduktan sonra İsveç’te Uppsala Üniversitesi’nde Sürdürülebilir Gelişme üzerine yüksek lisans eğitimini aldı.
2013 yılında bitirme tezini Türkiye’de yenilenebilir enerji, biyogaz ve kooperatifler üzerine yapan Görkem, bu sırada Türkiye’de 3 ayrı şehirde araştırmalar yaptı ve iklim değişikliği konusunda insanların bir şekilde bilgisi olduğunu ama bu konudaki çözüm yolları konusunda kamuoyunda bir bilgi eksikliği olduğunu gördü.
2014 yılında Türkiye’ye geri dönen Görkem, kendisinin de takipçisi olduğu Yeşilist’te ilk önce stajyer, sonra yazar ve proje koordinatörü olarak çalıştı. Yeşilist’te hazırladığı günlük haberlere ek olarak verdiği eğitimler ile de insanları sürdürülebilir gelişme ve iklim krizi konusunda hem bilgilenmesini hem de aktif bir rol almasına çalıştı.
Bu eğitimleri ve içerikleri sadece bireyler için değil kurumlar için de hazırlayan Görkem, Yeşilist ile Türkiye’de çevre dostu üretim yapan kurumlar içinde reklam ve sosyal sorumluluk projeleri geliştirdi.
2018 yılının sonlarında Yeşilist’ten ayrılan, Görkem, kendi kurduğu Çevreci Geek ve Yeşil Öneriler platformu ile bu çalışmalarına devam etmekte. Yeşil Öneriler ekibi sürdürülebilir beslenme konusunda “Yeşil Diyetisyen” Damla Ceyhan ve az atıkla yaşam için “Nil Kıyısı” Nil Ormanlı Balpınar ile beraber eğitim vermekte ve içerik üretmektedir.
Çevreci Geek hesaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Add Comment